You are here:: Home
 
 

Gdynia, mesto, ktoré očarí!

E-mail Tlačiť PDF

Desiateho júna, skoro ráno na stanici v Trnave, sa pre pätnásť ľudí z UPeCe začal koncoročný výlet do Gdynie, úžasného prímorského mesta v severnom Poľsku, ktoré očarí aj teba.

Po viac ako 850tich kilometroch a 12 hodinách vo vlaku sme vystúpili na hlavnej stanici v Gdyni a výlet sa začal naplno. Sobotu sme spoločne strávili v Gdańsku, kde sme sa previezli loďou k moru, obzreli si mesto z bezpečia pevnej zeme pod nohami ale aj z veže mestskej radnice, a pokračovali spoločné do Sopotu na najdlhšie drevené mólo v Európe. V nedeľu po raňajkách a sv. omši časť z nás navštívila gotický hrad v Malborku, ďalšia Akvárium v Gdyni, a zvyšní spoznávali Gdynské lesy. Všetci sme sa stretli na pláži, a tí odvážnejší vyskúšali poľské more na vlastnej koži. Po večeri sme strávili čas pri ohni a celý výlet zakončili spoločnou modlitbou o polnoci.

Každý deň sme spoločne slávili sv. omšu, v ktorej sme ďakovali za chvíle, ktoré sme mohli spoločne prežiť. Aj keď je už po koncoročnom výlete a Gdynia je opäť ďaleko, spomienky na miesta, zážitky a spoločne strávený čas nám ostanú.

Dlhšia verzia článku sa nachádza na jezuiti.sk

Video od Michala

Video od Mayi